sâmbătă, 21 august 2010

Despre viitor

Nota autorului : Rog pudibonzii si falsii pudibonzi (cei care urla "Muie Dinamo", dar sunt scarbiti de folosirea apelativelor "jeg" sau "futut"), respectiv pe cei care nu au injurat vreodata la un meci, la un semafor sau la un gol al adversarilor sa se abtina de la citirea acestui articol.


galeria stelei fara tigani (vezi poza jos)


V-a surprins ceva la meciul de aseara ? Daca raspunsul este DA, atunci ati fost (sau sunteti) prea inocenti si prea increzatori in valorile si destinul unei natii care, cu mici exceptii, are un trecut de servitute si acceptare a non-valorilor la conducerea sa. Nu, nu e vorba de lipsa de patriotism, dragii mei. O data la 50 de ani avem si noi forta de a ne ridica si a face o revolutie. Din pacate, din '89 si pana acum au trecut doar 21 de ani.



La fel de inocenti si de increzatori am fost cand am crezut ca un razboi se castiga in 2-3 ani. Un razboi inegal, in care o parte detine toate armele, de la terenul luptei, conditiile luptei si pana la mijloacele materiale si combatanti, iar cealalta parte detine doar vointa de a se arunca, uneori orbeste, inainte.



E o lupta castigata a becalismului, o lupta in care s-a investit imens de partea cealalta si care ne-a prins sictiriti, obositi, prea distrusi moral dupa plecarea lui Piturca. Razboiul insa, nu va fi pierdut decat atunci cand ultimul dintre noi va accepta becalismul ca stare de fapt. Si daca toti ceilalti renunta, eu mai planuiesc sa traiesc macar inca vreo 40 de ani.



"Ce facem ?", e probabil intrebarea pe care si-o pune fiecare dintre noi. Pot sa va spun ce voi face eu, si ce va sfatuiesc sa faceti si voi. Mai departe, e alegerea fiecaruia.



In primul rand, nu consider ca prezenta mea pe stadion mai e necesara sau dorita in acest moment. Ma simt strain, ma simt ca pe "Dinamo", nu mai pot striga (orice as vrea sa strig), nu mai vreau. Vor veni altii, spuneti ? Poate acum, la primele meciuri din campionat dupa pauza de vara si primele meciuri in cupele europene. Sa vedem daca pe o ploaie mocaneasca, dupa 2-3 infrangeri, la 2-3 grade, coloratii isi vor murdari Adibasii in noroiul de la intrarea la T2. Daca vor fi Trup si suflet pentru culori cand afara ninge si jucam cu FCM Tg. Mures. Daca Gabi Safta (of, Gabi) va auzi altceva decat ecoul la un 0-1 sau 0-2 pentru o echipa de mijlocul clasamentului. Noi eram acolo indiferent de vreme, scor, ora sau costuri. Pentru ceilalti, dragostea trece prin stomac. Elitism ? Vom vedea.



Asadar, dragii mei (sau in al doilea rand), rabdare si tutun. Umpleti frigiderele cu bere, terasele cu televizoare si admirati meciurile de fotbal cu tribunele goale. Descoperiti handbalul, hocheiul, baschetul, rugbyul si veti gasi niste oameni extraordinari care va vor multumi cu lacrimi in ochi ca sunteti acolo.



Si ce e mai important, nu va pierdeti speranta, indarjirea si hotararea. Strangeti din dinti si ascundeti-le in adancul sufletului, intre rosu si albastru, pentru ca atunci cand va fi MOMENTUL, fie el peste o luna, un an sau 5 ani, sa strigam impreuna, STEAUA LIBERA !



Pentru cei care raman acolo,



Radut, cand te vor huidui cateva mii de oameni pentru ca ai avut o zi proasta, sa-ti aduci aminte ca suporterii stelisti n-ar fi facut vreodata asta.
astia nus stelisti



Ilie, cand te va fluiera tribuna si te va spurca patronul pe la toate televiziunile, sa-ti aduci aminte ca suporterii stelisti n-ar fi facut vreodata asta.



Helmuth, cand patronul se va plictisi de tine si nu te va mai considera util, aruncandu-te ca pe o masea stricata, sa-ti aduci aminte ca suporterii stelisti n-ar fi facut vreodata asta.



Ziaristilor, cand veti scrie ca "suporterii din Ghencea nu au venit din cauza vremii si a rezultatelor proaste ale echipei", sa va aduceti aminte ca suporterii stelisti n-ar fi facut vreodata asta.



Gigi, cand te vor aplauda tiganii platiti si suporterii de rezultate in fata la T1, sa-ti aduci aminte ca suporterii stelisti n-ar fi facut vreodata asta. Si nu o vor face vreodata !



Bugs Bunny

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu