miercuri, 22 septembrie 2010

Scuze

Ce facem ? Noi. Ros-albastrii. Mandrii ca nimeni altii (cel putin in tara asta), suporteri stelisti ! Cei care ne consideram ''intotdeauna superiori''. Fata de rivali. Orice fel de rivali, loco sau ''din-afara''. Pai ce sa facem , cautam si gasim , sau nu , scuze ! Ce fel de scuze ?

Ca Hagi, Lacatus, dumitrescu, nu-s antrenori capabili pentru Steaua!
Ca ne-a gigi a preluat clubul cu o secunda inainte de faliment , ceea ce ne indatoreaza fata de el pana la moarte si dincolo de ea !
Ca Piturca l-a adus pe acelasi ,ne-a, la Steaua ! Deci e capul tuturor rautatilor ce au survenit acestei miscari !
Ca ne-a gigi are toata dreptatea sa schimbe antrenori pe banda rulanta , ca sa-si protejeze investitia!
Ca suporterii antibecalisti , sunt raspunzatori prin atmosfera creata pe stadion , de anii de rezultate submediocre ale unui club obisnuit cu marea performanta !
Ca free-gigei , samantarii , zabrautenii , sau cum vreti sa-i mai numiti, sunt de vina pentru lipsa de rezultate a protestului antibecali
Ca Bergodi , sau orice alt antrenor are/n-are dreptul de a interzice aceluiasi sau oricarui alt , ne-a , accesul in vestiarul echipei , pe motiv ca respectivul ne-a, trebuie sa-i corijeze pe tolomacii jucatori si sa -i dirijeze spre castigarea Balonului de Aur , cu ajutorul cunostintelor sale inexistente in materie de fotbal ! Ca doar, ne-a, crediteaza , pe banii lui face ce vrea !
Ca acesti jucatori , tolomaci sau nu , joaca mai prost , sau mai bine daca, ne-a, declara imposibilitatea cheliosilor de a sti fotbal , sau din contra , le supraestimeaza coloratilor , valoarea de piata !
Ca stoichita e un pupa-n cur autentic , ca la 2 noaptea nu avea alta treaba dacat sa preia stafeta de la palat !
Ca acelasi Stoichita , are apucaturi ciudate , dat fiind gestul de a le sopti ceva, nu-stie-nimeni-ce, la ureche jucatorilor !
Ca Piturca , acelasi apostrofat acum un cincinal in Templu , se intoarce acum , precum Mesia si ne va scoate la lumina !
Ca el e singurul care-l poate ''domoli'' pe... ne-a!
Ca nu-i asa , Jenei uita toate mitocaniile cu care l-a gratulat, ne-a, doar pentru a veni in ajutorul clubului iubit , aflat la ananghie ! La fel ca si Hagi, Lacatus si urmatorul, care va ramane un m(M)ister!
Ca , daca tot vine Mesia si nea Imi, ar fi indicat sa incetam protestele vis-a-vis de... ne-a... si sa ne facem abonamente , multe multe , ca sa vada , ieri Satana/azi Mesia , ca suntem alaturi de el si proiectul lui !
Ca Mesia , ieri Satana , nu-l intereseaza banii de la...ne-a , i-a cerut acel teren in gluma, chiar... ne-a, stie ca Mesia nu i l-ar fi luat niciodata , daca...

Ca, ne-a , e normal sa schimbe echipa tehnica, doar nu va arunca pe apa Sambetei zestrea fetelor.
Ca cum (intentionat) sa-si tina, ne-a, gura ?!! Sa nu simtim si noi aroma de champagne rose (100-2-3-400 euro sticla, 3/4) cu damf de telemea de oaie(20 RON/Kg) ?! Sa renuntam noi , la ce nu au nici francezii in meniu ?!!!
Ca daca nu s-a putut cu Mesia , nu-i nimic , planul B ! Scoatem din vitrina , curatam de naftalina , alte doua mari glorii ros-albastre : unul misterul de mai sus , altul , 2 mp de macadam ( a se citi :''tot o apa si-un pamant'').
Ca misterul nu vrea nici macar bani de la clubul iubit , sparge pusculita din anticariat !
Ca misterul vrea sa invie spiritul stelist , in care a fost crescut !
Ca Duckadam se da pe langa... ne-a , din dorinta de a-si plati datoria ....spitaliceasca !
Ca macadamul , se da singur de gol , ca defapt e un paravan intre... ne-a si antibecalisti ! si nu oricum , ci in direct la TV !
Ca Ilie si Jenei , arbitrati de eroul fluture de-o noapte de la Sevilla , se contreaza pe ideea: cui apartin singurele 3 rezultate bunicele ale echipei din acest start de campionat ? Lui mesia sau ...mister ?
Ca imposibil sa nu luam campionatul, cu ce lot avem ! Au mai venit si ''craii de la rasarit'' ?! Gata , sigur si precis , ne-a, face de banii de un Rolls la prima mana, in vara ! Bucurie mare , premonitii cu scoruri de baschet !
Ca jucatorii isi dau cu stangul in dreptul , meci de meci , din vina lui... ne-a , Piturca , mister , a samantarilor care-i apostrofeaza pe purtatorii tricurilor ros-albastre , a antibecalistilor care vin la stadion si fac galagie , sau dimpotriva ... nu au venit deloc ! Dupa cum ii convine fiecaruia!

Ca antibecalistii , spun unii , sau zabrautenii spun altii , au strigat ''DEMISIA'' (oricum , nu erau mai multi de 2-300 oricare ar fi fost) si al nostru Iliuta pune palma la cur (vorba din batrani) si pleaca , lasandu-ne un mister de descifrat :
- a plecat de frica evidentei imposibilitati de a-si indeplini propriile profetii?
- a plecat cu sufletul sfasiat de lipsa sprijinului moral, din partea suporterilor?
- a plecat in urma unei discutii , nestiute inca , cu ...ne-a?
Ca , ce a vrut sa zica , afirmand: "Fanii si-au indeplinit obiectivul, Ilie Dumitrescu a plecat, dar n-or sa-i ia niciodat echipa lui gigi becali!" ?

Astea toate , si inca multe altele ca ele , sunt doar SCUZE , dragilor ! SCUZE ale jucatorilor , SCUZE ale fostelor glorii , SCUZE ale zabrautenilor , SCUZE ale antibecalistilor !

De ce SCUZE ? Si pentru care motiv ?

Pentru ca omul are nevoie sa gaseasca o SCUZA ! Pentru a evita adevarul cand acesta este prea coplesitor! Pentru a trage de timp. Poate se intampla vreo minune si nu s-ar mai justifica efortul impus de verbul ''a actiona''! Pentru a se sustrage datoriei! A arunca pisica moarta in curtea vecinului , adica acolo ar fi problemele , nu in curtea sa !
Gasim scuze , gasim subiecte artificiale de discutie , doar pentru a nu accepta, ca acest club fanion al sportului romanesc e pe moarte! Preferam sa ne dispunem in doua tabere care se contreaza inutil , doar pentru a trece pe nesimtite pe langa moment ! Momentul in care Steaua se va scufunda!

Nu exista :''Nu inteleg ce se intampla'' ! Nu exista : ''Dar cine va veni in locul lui sa investeasca''! Nu exista : ''Ne este necesar sprijinul fostelor glorii''! Nu exista decat teama de a accepta o realitate si necesitatea adoptarii unei pozitii mai mult decat ferme !

Ajunge cu scuzele ! Ajunge cu teama ! Ajunge cu delasarea ! Clubul e pe moarte, numai un rauvoitor neaga acest adevar! Facem ceva , sau invatam pe de rost Prohodul , pentru zilele ce vor urma ? Dupa slujba ne adunam iar aici , sa cautam scuze ? Sa bocim care mai de care mai tare ? Care a fost mai stelist decat ceilalti ? O ieftina consolare in urma dezastrului la care am fost pasivi martori contemporani ?

Suntem singuri in aceasta lupta , daca ne vom decide sa o reluam, sa nu ne facem iluzii ca va sari cineva in ajutorul nostru! Pana acum , nu am aratat ca un grup unit , nu am dovedit ca suntem superiori tuturor ! Ca atare , nimeni nu-si va risca linistea pentru noi !

E momentul pentru noi , sa ne aducem aportul efectiv pentru binele acestui club , ce ne-a oferit atatea satisfactii! E momentul sa scriem istorie , sau macar sa incercam ! Pentru ca daca vom ajunge la momentul ''prea tarziu'' , vom purta definitiv , in noi, gustul amar al unei infrangeri fara lupta !

Acesta , se doreste a fi ,un articol mobilizator! Un ultim si prelung strigat de disperare si lupta, dupa o noapte de chin , nu prima si foarte probabil nici ultima, pentru mine si multi altii ca mine! Am, pentru ultima oara , incredere in voi si in iubirea voastra , in capacitatea voastra de mobilizare! Va ofer puterea mea de lupta , o astept pe a voastra , ca impreuna sa ne ridicam , superiori, pentru a curata Templul de mizerie !

Speranta moare ultima , pentru oricine , deci si pentru mine !

''VOM FI IARASI CE AM FOST SI CHIAR MAI MULT DECAT ATAT!!!''
by crs &andy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu