vineri, 12 noiembrie 2010

Protest ULTRAS în Berlin !

Sub motto-ul “menţinerea mişcării ultra”, grupările ultras din Germania şi-au dat intâlnire în Berlin, pe 9 octombrie, pentru a protesta împotriva represiunii asupra suporterilor.





Grupări de la FC Kaiserslautern, FC Koln, Union Berlin, FSV Mainz 05, Borussia Dortmund, Bayern Munchen, Eintracht Frankfurt, Sankt Pauli, Hamburger SV, Hertha BSC, Hannover 96, Dynamo Dresda, Werder Bremen şi multe altele au fost prezente la protestul din Berlin, în total aproximativ 4000 de suporteri. Grupurile au purtat tricouri, bannere şi steaguri, toţi fanii stând împreună pentru a lupta împotriva represiunii.
Un program al meciurilor mai bun, preţuri scăzute la bilete, violenţa din partea poliţiei, comercializarea, regulile de securitate ale cluburilor (interdicţiile) şi pirotehnia sunt principalele motive pentru care s-a organizat acest protest.
Cu câteva săptămâni înainte de acest protest, grupările prezente aici au început promovarea protestului în timpul meciurilor din campionat afişând bannere. Un exemplu concret este meciul Hertha BSC - Alemannia Aachen, unde un mare banner a fost afişat în peluză şi pe care era scris: ” Azi in peluză, sâmbătă pe drum.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu