vineri, 12 noiembrie 2010

Incidente Rapid - Steaua

Ce risca stelistii:
- zeci de interdictii pentru ca au aruncat cu diverse obiecte in directia altor spectatori sau spre terenul de joc - amenda si interdictie un an de zile
- cateva interdictii pentru ascunderea fetei cu diverse accesorii cu intentia de a impiedica identificarea - amenda si interdictie un an.
- cateva interdictii pentru refuzul de a parasi arena - amenda si 6 luni interdictie.
- inchisoara de la o luna la 3 luni daca nu vor respecta interdictiile si vor incerca sa mai intre la alte meciuri, chiar daca o sa faca contestatie la amenda primita.
Ce risca jandarmii:
- dosare penale pentru loviri si alta violente, vatamare corporala etc… daca vreunu din suporteri o sa-si scoata certificat medico legal si o sa depuna plangere la sectia de politie sau la procuratura. Nu este necesar sa cunoasca identitatea jandarmilor ce l-au lovit, in cordonul format intre sectorul oaspetilor si poarta de iesire, politia o sa-i identifice, unitatea de jandarmi fiind nevoita sa dea toate informatiile pentru tragerea la raspundere a celor ce si-au incalcat atributiile de servici. Ulterior respectivii jandarmi poate fi suspendati din functie pana la o decizie definitiva. Daca nu se depun plangeri penale nu va asteptati la anchete interne in randul jandarmilor pentru a se pedepsi singuri.
Ce risca Steaua:
- pentru ca si-au asumat responsabilitatea pentru bilete solicitate pentru ca jucatorii sa fie incurajati pe Giulesti de suporteri, ar trebui sa raspunda in fata instantelor sportive, regulamentele fiind foarte interpretabile, contand mult ce parerea are Mitica Dragomir ( din cate l-am ascultat eu, da vina pe suporteri )
Ce riscam noi, ceilalti:
- pai Olimpiodor Antonescu, Alin Trasculescu, Mitica Dragomir si Mircea Sandu deabia asteapta un incident pentru a trece modificarile la legea 4, lege aflata in Camera Deputatilor (camera decizionala)…. sa enumeram cateva dintre modificari: inchisoara 2-5 ani pentru orice material pirotehnic (chiar si clasa 1), procurorii nemaiputand sa le ignore, fiind nevoiti sa ia masura de interdictie odata cu deschiderea oricarui dosar penal; cei cu interdictie vor vedea toate meciurile de la sectie, chiar daca procesul verbal de contraventie e contestat si se afla in instanta si chiar daca in Constitutie scrie clar ca pedepsele privative de libertate nu pot fi decat de natura penala….credeti ca intereseaza pe cineva?
- mai riscam si interzicerea deplasarilor, masura pentru care nu este necesara adoptarea unei legi ci o simpla decizie a LPF sau FRF. Nu are legatura doar cu incidentul asta, ideea a fost enuntata de mai multe ori de Mitica si Sandu. Fara bilete si sector rezervat oaspetilor, vor incerca unii sa reziste vreo jumatate de an, dupa care ne vom resemna.
Cateva torte , petarde si bete pvc inofenive, daca nu erau o parte aruncate in teren …..nu ar fi avut nimeni ce sa comenteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu